Fautua le fa'aogaina o pusa o le aoauli e mafai ona fa'aaogaina mo le puipuiga o le si'osi'omaga

I se taumafaiga e fa'alauiloa faiga e sili atu ona gafataulimaina ma fa'alelei le si'osi'omaga, ua tele a'oga ma falefaigaluega ua fa'atinoina le fa'aogaina o pusa 'ai e mafai ona toe fa'aaogaina nai lo taga palasitika e tasi fa'aoga po'o koneteina.

O se tasi o ia taumafaiga na taʻitaʻia e se vaega o tamaiti aʻoga maualuga i Kalefonia, o loʻo fautuaina le faʻaaogaina o pusa o le aoauli i totonu o le faleaiga a le latou aʻoga.Faaalia e le fanau a‘oga, o le faaaogāina o taga iila ma atigipusa e lafoa‘i e lē gata e saosaolaumea i le faatuputupulaia o le faafitauli o lapisi palasitika, ae o le a faateleina ai foi le lamatiaga o le faaleagaina ma faama‘i ona o taumafa.

Ua una'ia e tamaiti a'oga a latou uo i le vasega ina ia sui i pusa meaai e mafai ona toe fa'aaogaina, ma ua o'o fo'i i se fa'asalalauga e foa'i atu pusa meaai ia i latou e le gafatia.Ua latou faipa'aga fo'i ma pisinisi i totonu o le atunu'u e tu'uina atu fa'aitiitiga i pusa 'ai e fa'aleleia ai le si'osi'omaga ma koneteina.

O lenei una'iga agai i faiga e sili atu ona gafataulimaina e le gata i na o aoga ma fale faigaluega.O le mea moni, o nisi o faleaiga ma loli meaai ua amata foi ona faʻaaogaina pusa e mafai ona faʻaaogaina mo okaina ave ese.O le fa'aogaina o atigipusa ma atigipusa e fa'alelei i le si'osi'omaga ua avea fo'i ma nofoaga fa'atau atu mo nisi o pisinisi, ma fa'atosinaina ai tagata fa'atau le si'osi'omaga.

Ae ui i lea, o le suiga i pusa meaʻai e mafai ona faʻaaogaina e le aunoa ma ona luitau.O se tasi o fa'alavelave tele o le tau, ona o koneteina toe fa'aaogaina e mafai ona sili atu le taugata i luma nai lo taga palasitika fa'aoga tasi ma koneteina.E le gata i lea, e ono iai ni atugaluga e uiga i le tumama ma le tumama, aemaise lava i nofoaga fefaʻasoaaʻi e pei o faleaiga a le aʻoga.

E ui lava i nei luʻitau, o faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o pusa o le aoauli e mafai ona faʻaaogaina e sili atu nai lo tau.Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le aʻafiaga o otaota palasitika i le siosiomaga, o loʻo toʻatele tagata taʻitoʻatasi ma nuʻu o loʻo faia ni gaioiga e faʻaitiitia ai lo latou faʻaaogaina o palasitika.

O le mea moni, o le gaioiga agai i faiga sili atu ona gafataulimaina ua oʻo i le lalolagi atoa.Ua faailoa mai e Malo Aufaatasi le taua i otaota palasitika, faatasi ai ma le sili atu i le 60 atunuu ua tautino e faaitiitia a latou palasitika i le 2030. E le gata i lea, ua i ai le siʻitia i luga o le lauiloa o le leai o ni otaota ola ma pisinisi, lea e faʻalauiloaina le faʻaaogaina o oloa toe faʻaaogaina ma faaitiitia otaota.

O lo'o manino mai o le suiga i pusa mea'ai e mafai ona toe fa'aaogaina ua na'o le tasi lea la'asaga la'ititi mo se lumana'i gafataulimaina.Ae ui i lea, o se laasaga taua i le itu saʻo, ma o se tasi e faigofie ona faia e tagata taʻitoʻatasi ma pisinisi e faʻaitiitia ai lo latou aʻafiaga i le siosiomaga.

I le faʻaiuga, o le faʻaaogaina o pusa o le aoauli e mafai ona faʻaaogaina e ono foliga mai o se suiga laʻititi, ae o loʻo i ai le gafatia e faia ai se aafiaga taua i le siosiomaga.E ala i le fa'amalosia o le to'atele o tagata ta'ito'atasi ma pisinisi e sui i faiga fa'alesiosiomaga, e mafai ai ona tatou galulue mo se lumana'i gafataulimaina mo tupulaga a sau.


Taimi meli: Tes-17-2022